Hans van Driel vloert koploper

(2018-06-13)

De slotcyclus van de Groepencompetitie is in de meeste groepen in de beslissende fase beland. De clubavond van woensdag 6 juni bracht nogal wat onverwachte ontwikkelingen.


Heel wat ratingfavorieten kregen het zwaar te verduren. In de B2 slaagde René van den Bosch er voor de tweede keer in successie in een 2-0 te scoren, deze keer tegen niemand minder dan Paul Castermans. Ook knap was de 1,5-0,5 die een geconcentreerde Maarten Werkhoven op de borden bracht tegen Sebastiaan Dijksman. In de parallelgroep liet Harry Buyvoets in de eerste partij tegen Bas Rosheuvel weer eens zijn tanden zien. In de revanchepartij wist Bas tegen te scoren: 1-1. Koploper Lex Karstens maakte geen fout tegen Toon Stuart, en ook Jan Otten scoorde maximaal, tegen hekkensluiter Ivar van der Heide.
In de C-groep bleven verrassingen goeddeels uit. In de C1 blijven Jeroen van de Rijt, Leo van Gelder, Thomas Schollen en Kees Gelens(!) in de promotierace na zeges op respectievelijk Cees Zoontjens, Guus van Heck, Nico Dignum en Paul Vermee. In de C2 dan toch een surprise: Bjoern Hofmans slaagde erin Jeffrey van Huijgevoort onderuit te halen. Rene Davidse pakte tegen Jan Bergsma de kans om zijn eierenrek -jargon voor een rijtje nullen- aan te vullen met een onvervalste paal - jargon voor een welhaast orgasmerende zege. In zijn euforie eiste Rene een speciale vermelding van dit wapenfeit. Graag gedaan. De zeges van de gedoodverfde promovendi Andries Deliën en Bastiaan van de Rijt op Ton Tepe en Elroy Kerstens baarden minder opzien.
In de D-groep realiseerde Hans van Driel zo mogelijk de grootste upset van de avond: hij bracht in een spannende partij nestor Theo Mulder diens eerste nederlaag toe. Nieuwkomer Jan Hes boekte dan juist zijn eerste zege, hij bleef Fons van Leersum de baas. Ad Haans en Hans Groffen gaan beiden richting middenmoot, na Ads zege in het onderlinge duel.
In de A1 leek Kienfong Lie Kwie voor een onvervalste 2-0 te gaan zorgen. In de eerste rapidpartij ving hij een stukoffer van Karel Storm koeltjes op, en in de tweede stond hij een heel bord voor. Dat feit werd futiel toen hij zich pardoes mat liet zetten met Df1. In de alvast gestarte kampioenspoule werden in beide matches twee remises opgetekend. Zonder strijd ging dat niet. Luuk Baselmans en Mark Clijsen brachten elkaar in de eerste partij niet uit het evenwicht, maar in de tweede wel. Eerst stond Luuk beter, maar Mark zal zich nog wel eens achter de oren krabben over de +24-stelling waarin hij in 'eeuwig schaak' berustte. In de match César Becx-Erik Dignum benutte eerstgenoemde zijn voordeeltjes niet, maar toen hij in de tweede pot te ver ging, liet Erik betere winstkansen liggen. In de A-degradatiepoule deed Ron de Veen goede zaken door Joost Op ’t Hoog met 2-0 terug te wijzen.
Ratingmatches waren er ook. Guus Vermeulen en Thomas Tepe zochten samen het terras op om daar de verwachte 1,5-0,5 te produceren. Jaap Steenkamer en Carlo Butalid kwamen uit op 1-1. De bijgewerkte Stukkenjagers-ratings staan hier.


verder naar website