KNSB-competitie: het begint te kriebelen!

(2018-07-07)

Inmiddels is de (voorlopige!) indeling van de KNSB-competitie tot en met de vierde klasse bekendgemaakt. We lopen de perspectieven van onze vier topteams even langs.

Omdat er maar één Meesterklassegroep is, wist promovendus De Stukkenjagers 1 uiteraard al wat hen te wachten stond: een zware kluif. Toch is er een kleine wijziging in het verwachtingspatroon. Door de terugtrekking van SISSA promoveert HWP Sas van Gent alsnog. Hoewel de Zeeuwen versterking krijgen in de persoon van IGM Ikonnikov, vergroot dat toch de kansjes op handhaving van ons vlaggenschip. Maar het aantal te pakken teams lijkt op de vingers van een houthakkershand te tellen. De eerste match van SJ 1 is op 15 september in Bunschoten, bij meervoudig kampioen En Passant.
Mocht SJ 1 het niet redden, dan kan De Stukkenjagers 2 zorgen voor een clubunicum: twee teams in de eerste klasse. Gezien de verwachte samenstelling mag het team zeker hoop koesteren op de titel in 2D. De Pion, DJC Stein en Eindhoven lijken de co-kandidaten voor de topplaatsen. De eerste match is ook pittig, bij CSV in Capelle aan den IJssel.
Derdeklasser De Stukkenjagers 3 is verhuisd. Niet meer in de Poule des Doods 3H - waar het overigens knap tweede werd - maar naar een Gelders getinte biotoop met ogenschijnlijk minder 2000-teams. Komt goed uit, want SJ 3 zal naar verwachting iets minder sterk zijn dan vorig seizoen. Op 15 september begint het team bij Wageningen 2.
En dan onze andere derdeklasser (jaja!), De Stukkenjagers 4. Die kan dan weer rekenen op een zeer heet welkom in de... Poule des Doods. Maar goed dat men vorig seizoen heeft leren knokken voor elk matchpunt. Te beginnen bij HSC in Helmond.
Het programma voor het hele seizoen is hier uitgeschreven. Het progamma voor de overige teams, die zullen uitkomen in de lagere klassen van de KNSB, volgt pas op 8 september, hun eerste ronde is pas op 6 oktober.


verder naar website