KNSB-competitie: het gaat erom spannen

(2019-03-15)

Op zaterdag 16 maart spelen de zeven teams van De Stukkenjagers alweer met z’n allen thuis. Vooral voor de hoogste vier teams staan er cruciale duels op het programma.


De Stukkenjagers 1 zal in de Meesterklasse de Brabantse derby tegen HMC moeten winnen om nog zicht op handhaving te houden. Dat zal niet meevallen, want de Bosschenaren zijn op papier een stuk sterker. De Stukkenjagers 2 zit in 2D inmiddels in zulke nauwe schoentjes dat er nu toch echt gewonnen moet worden om erin te blijven. Komt tegen mededegradatiekandidaat Dubbelschaak ’97 het ratingsurplus tot gelding of…?
Ook De Stukkenjagers 3 staat in 3G voor een vierpuntenduel, maar dan aan de bovenkant van de ranglijst. Medekoploper HMC 2 komt op bezoek; op papier ietsje sterker dan het derde, maar in de vorige ronde klopbaar gebleken. De Stukkenjagers 4 gaat in 3H proberen de hatelijke nul weg te werken. Daarvoor zal het - net als vorig seizoen - verrassend van Veldhoven moeten winnen.
De Stukkenjagers 5 kan in 5F doorknallen naar de subtop door laagvlieger BSV 3 te verslaan. Over hatelijke nul wegwerken gesproken: De Stukkenjagers 6 gaat het in 6H weer eens proberen. Zou EGS 2 willen meewerken? In 6C gaat De Stukkenjagers 7 tegen De Vughtse Toren 2 misschien de vierde plek pakken.
Toeschouwers zijn van harte welkom om al deze wedstrijden van dichtbij te volgen, vanaf 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem II-straat 29.


verder naar website