De Stukkenjagers 1 pakt de eerste matchpunten

(2019-09-29)

Het vlaggenschip staat dit seizoen voor de uitdaging om zich te handhaven in de eerste klasse. Als nummer 8 van de plaatsingslijst moet je dan per se winnen van de nummer laatst. Dat lukte tegen Spijkenisse.
De score werd na zo'n drie uur spelen geopend met gelijkwaardige remises van Erik Dignum (10), C├ęsar Becx (8) en Luuk Baselmans (3). Ook debutant Erwin Kalle (9) kwam uiteindelijk op een puntendeling uit, na wat spannende verwikkelingen. Nick Bijlsma (4) bracht SJ 1 op voorsprong door een strakke zege. Ook Sam Baselmans (6) en Sjoerd van Roon (7) noteerden een vol punt; eenmaal in een ongebalanceerde stelling bleven zij hun tegenstanders tactisch de baas. Kopman Stefan Beukema (1) mocht na de opening tevreden zijn, maar verderop ging er ergens iets mis.
Bij de 5-3 tussenstand zat de zege goed beschouwd in de tas. Teamleider Mart Nabuurs (5) speelde namelijk al een uurtje met een toren meer. Dat Herman Grooten (2) zijn lastige toreneindspel niet kon houden, was daarom puur van statistisch belang: 6-4.
De uitslagen en stand in 1B zie je hier. Het verslag van de hand van Nick Bijlsma vind je op schaaksite.nl, het verslag vanuit Spijkenisser perspectief staat hier.


verder naar website