[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
25-04-2018: Groepencompetitie

Nieuws

Wie zijn de Slimste Stukkenjagers? (13-4-2018, Algemeen)
Het was een mooi gezicht, op woensdagavond 11 april: 23 Stukkenjagers gebogen & in gedachten verzonken over de vijftien opgaven die Herman Grooten had geselecteerd voor de eerste editie van de Slimste Stukkenjager Quiz. Om de mat-in-twee'tjes, de combinaties en de eindspelstudies te ontrafelen kregen de deelnemers in totaal maar 45 minuten, zodat - net als in real life - tijdnood op de loer lag. Die werd menigeen te machtig.
Voor het antwoord op bovenstaande vraag zul je nog een weekje geduld moeten hebben. Op woensdag 18 april zullen vanaf 19.00 uur alle opgaven in vogelvlucht worden behandeld, waarna de bekendmaking van de uitslag in de drie categorieën (<1500, 1500-1800 en >1800) volgt. Komt dat zien!

En dat is negen voor Stefan Kuipers! (9-4-2018, Algemeen)
Ook in de laatste ronde van het Stukkenjagers Open, op woensdag 4 april, bleef hij ongenaakbaar. Als negende in de rij mocht Bram van den Berg onder het juk door bij Stefan Kuipers, die daarmee de prestatie van Dharma Tjiam uit de jaren negentig evenaarde: 9 uit 9 in ons open toernooi.
In de schaduw van deze bijna ongeëvenaarde prestatie deed Mart Nabuurs het aan bord 2 ook allerminst verkeerd. Hij was met zijn paard in de door gxf3 versplinterde pionnenformatie van Mees van Osch binnengedrongen en dat gaf hem een langdurig voordeel. In de ultieme fase probeerde Mees nog tegenspel te crëeren via de lange diagonaal, maar Mart hield de deur vakkundig gesloten. Even later kon hij het punt binnenhalen, waardoor hij met 7,5 uit 9 op een ongedeelde tweede plaats beslag legde.
Vier spelers slaagden erin om - op gepaste afstand - met 6,5 punt de derde plaats te delen. Tijmen Kampman, Lars Vereggen, Anne Haast en Mark Clijsen. Tijmen en Lars wonnen ogenschijnlijk regelmatig van respectievelijk Jordy Schouten en Lex Karstens. De zege van Anne op Thomas Mollema werd niet door elke toeschouwer begrepen, getuige de uitspraak: "Hoe heeft Thomas dat nog weten te verliezen?".
Verder in de slotronde maar enkele ratingschokjes. Zo leed Luuk Baselmans een van zijn zeldzame woensdagse nederlagen, tegen Thomas Kools, die daarmee een sterk toernooi bekroonde. Lager op de ranglijst wisten Kees Gelens en Nico Dignum enkele mannen-in-vorm een onaangename verrassing te bezorgen. Kees versloeg Henry Flikweert, terwijl Nico Dignum coming-man Ivar van der Heide op remise hield. Alle uitslagen staan hier op een rijtje.

Topdag voor zaterdagteams (8-4-2018, Algemeen)
Met zes overwinningen en een gelijkspel beleefde de club op zaterdag 7 april een hoogtijdag. De Stukkenjagers 5 werd kampioen in NBSB 2B, De Stukkenjagers 4 stelde promotie naar de derde klasse KNSB veilig en wie weet verdiende De Stukkenjagers 7 een plek in de zesde klasse KNSB. In onderstaand opsomminkje vind je de linkjes naar de reeds verschenen verslagen:
De Stukkenjagers 1 - HWP Haarlem
De Stukkenjagers 2 - Dordrecht
De Stukkenjagers 3 - De Giessen en Linge
De Stukkenjagers 4 - De Raadsheer
De Stukkenjagers 5 - De Kentering 2
De Stukkenjagers 6 - Staunton 2
De Stukkenjagers 7 - De Vughtse Toren 2

De Stukkenjagers 1 stevent op de Meesterklasse af (8-4-2018, Algemeen)
Vooraf leek het een zware opgave, tegen HWP Haarlem. Maar het vlaggenschip maakte geen fout tegen de subtopper. Lars Vereggen (1), Anne Haast (4), Stefan Beukema (5), Tijmen Kampman (6), topscorer Mark Haast (7), Nick Bijlsma (8) en Mart Nabuurs (9) scoorden een vol punt, terwijl Jasper Beukema (10) remiseerde. De nederlagen van Mees van Osch (2) en Herman Grooten (3) deden geen pijn: 7,5-2,5! De fraaie individuele scores vind je hier.
Omdat concurrent HWP Sas van Gent een matchpunt liet liggen heeft SJ 1 in de slotwedstrijd bij De Toren Arnhem genoeg aan een 5-5 voor promotie naar de Meesterklasse. Het zou, na de periodes 2005-2006 en 2011-2013, het vierde seizoen in het schaakwalhalla worden.

De Stukkenjagers 2 heeft nog een bordpunt nodig (8-4-2018, Algemeen)
Dankzij een 4-4 tegen Dordrecht heeft het tweede zich zo goed als veilig gespeeld in de tweede klasse D. Alleen als PION in de slotronde met 8-0 wint en SJ 2 met dezelfde cijfers verliest van Eindhoven is het mis. Tegen de Dordtenaren zorgden topscorer Mark Clijsen (4), Frans Konings (7) en Bram van den Berg(8) voor hele punten, terwijl Eric de Moor (2) Roland Daamen (6) een halfje inbrachten. Verlies was er voor Martijn Blom (1), Joris Gerlagh (3) en Sourav Bhattacharjee (5). De individuele scores vind je hier.

De Stukkenjagers 3 kan niet meer degraderen (8-4-2018, Algemeen)
Nog al zo'n team dat overpresteert. Op papier geen hoogvlieger staat het derde nu doodleuk tweede in de derde klasse H. De verschillen in deze groep zijn zo klein, dat SJ 3 zich pas na de 4,5-3,5 zege op De Giessen en Linge heeft gevrijwaard van degradatie. Sterker nog, de titel is zelfs nog niet uit zicht, al moet daarvoor in de slotronde zowel De Drie Torens (tegen koploper 't Pionneke) als SJ 3 zelf schier bovenmenselijk presteren.
De score werd geopend met een remise van Karel Storm (8), waarna Erik Dignum (4) een fraaie zege boekte. Vrijwel tegelijkertijd werd topscorer Fré Hoogendoorn (3) eraf gecombineerd. Daarna volgden zeges van John Greunsven (6) en Ruud Feelders (7), die samen met de nederlaag van Sjoerd van Roon (5) voor een 3,5-2,5 tussenstand zorgden. César Becx had al de hele dag een voordeeltje, maar het bleek te klein om door te drukken, 4-3. Alles hing af van de afloop bij Luuk Baselmans (1). Die was in een verloren paardeindspel beland, maar hij wist met een vrije g-pion de tegenstander zodanig te verwarren dat die de draad kwijt raakte: remise en weer twee matchpunten binnen! De individuele scores kun je hier bekijken.

De Stukkenjagers 4 zorgt voor een mijlpaal in de clubhistorie (8-4-2018, Algemeen)
Wie voor dit seizoen had voorspeld dat De Stukkenjagers 4 niet zou degraderen uit de NBSB Promotieklasse, zou al voor rasoptimist zijn versleten. Met het visioen van 14 matchpunten na 8 ronden had je een bookmaker aan de bedelstaf kunnen brengen. Toch staat het er echt. Zaterdag, in de do-or-die-match tegen De Raadsheer, regende het remises. Uiteindelijk zouden het er maar liefst zes worden: Reinier Jaquet (4), Constantijn Beukema (7), Rudolf Kat (3), Joost Op 't Hoog (5), Henk Jan Beukema (1) en Maarten Werkhoven (8) deelden allen het punt. Die reeks werd doorbroken door Kienfong Lie Kwie (6) die het team op voorsprong bracht. Daarna dromden allen samen rond het bord van Ron de Veen (2), die uit een spannende stelling een half punt moest halen om de historische promotie naar de derde klasse KNSB tot feit te promoveren. Het werd zelfs meer: Ron won, 5-3! In de slotronde kan SJ 4 zich, door gelijk te spelen tegen Eindhoven 2, ook nog verzekeren van de titel.
Vooralsnog is kopman Henk Jan Beukema topscorer met een knappe 5,5 uit 8 , zoals je hier kunt zien, opvallend ook het aandeel van de invallers, die samen 7 uit 10 scoorden.

De Stukkenjagers 5 verovert de titel (8-4-2018, Algemeen)
Door een communicatiestoornis begon het vijfde een uurtje later. En dus beleefde de wedstrijd tegen De Kentering 2 een latere apotheose dan de andere zes wedstrijden in Cinecitta. Maar om een uur of vier was het dan toch zover: de handen van Bastiaan van de Rijt (4) gingen de lucht in, nadat hij het vijfde en beslissende punt had aangetekend. De titel in de tweede klasse was binnen, en daarmee de promotie naar de vijfde klasse KNSB. Samen met de zeges van Bas Rosheuvel (1), Guus Vermeulen (3), Paul Castermans (5) en Carel van Alphen (6) en remises van Jeroen van de Rijt (7) en Bart van den Berg (8) leek een 7-1 eindstand in de maak. Maar Huong Do (2) ging te ver in haar winstwil, zodat het 6-2 werd. Het maakte de viering - in de beste SJ-traditie bij een Griek - er niet minder gezellig om. Topscorer werd Jeroen van de Rijt met 4 uit 5, hier staan alle scores op een rijtje.

De Stukkenjagers 6 pakt de zesde plaats (8-4-2018, Algemeen)
Na de nederlaag tegen SJ 7 in de openingsronde speelde het zesde dit seizoen in de schaduw van de grote broers. Dat deed het verdienstelijk, met in de slotronde nog een zege op Staunton 2, waardoor de zesde plaats in de eindstand werd veiliggesteld. Het werd 4,5-3,5 dankzij winstpartijen van Andries Deliën (1), debutant Elroy Kerstens (4) en Paul Vermee (1) en remises van Jan Weijters (3), Jan Bergsma (6) en Hans Groffen (8). Daardoor werden de nederlagen van Theo Mulder (2) en Ton Tepe (5) gecompenseerd. Topscorer werd Hans Groffen met 4,5 uit 7, de overige scores kun je hier bekijken.

De Stukkenjagers 7 is wel/niet gepromoveerd (8-4-2018, Algemeen)
Door in de slotronde 4-4 te spelen tegen de Vughtse Toren 2 heeft SJ 7 beslag weten te leggen op de tweede plaats in de eindrangschikking van de derde klasse A. Normaal gesproken is dat niet genoeg om te promoveren, temeer omdat de nummer 2 in de andere derdeklassegroep een hoger aantal bordpunten behaalde. Maar omdat er vier tweedeklassegroepen zijn zou je zeggen dat SJ toch een kansje moet hebben op een plek in de zesde klasse KNSB. De toekomst zal het leren. In het heden heeft het zevende een fantastisch seizoen gedraaid. Tegen de Vughtenaren scoorden Leo van Gelder (2), Bjoern Hofmans (7) en Ad Haans (8) hele punten, terwijl Thomas Tepe (1) en Hans van Driel (6) remiseerden. Dat bleef voor Cees Zoontjens (3), Wil Wouts (4) en Rene Davidse (5) buiten bereik. Zoals je hier kunt zien bleef de afwezige Ivar van der Heide topscorer van het team met 5,5 uit 6. Knappe score ook van debutant Ad Haans.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]