[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
21-10-2019: De Drie Torens A - De Stukkenjagers A, De Drie Torens B - De Stukkenjagers C, De Drie Torens C - De Stukkenjagers E

Nieuws

De Stukkenjagers 3 pakt de eerste matchpunten (29-9-2019, Algemeen)
Vorig seizoen behaalde de selectie van SJ 3, vermomd als SJ 4, welgeteld nul matchpunten in de derde klasse. Ook dit seizoen is ons team op rating ruimschoots nummer laatst. De opgedane ervaringen lijken een louterend effect te hebben gehad. Tegen CSV uit Capelle aan den IJssel was weinig te merken van het ratingnadeel van gemiddeld 137 punten. Henk Jan Beukema (1), Lex Karstens (4) en Paul Castermans (6) neutraliseerden een sloot elo-punten, en ook Reinier Jaquet (3) remiseerde. De staart zorgde voor de voorsprong: Kienfong Lie Kwie (7) en Tommy Grooten (8) sloegen toe. Bij de 4-2 stand kon Ron de Veen (2) het niet bolwerken, maar toen was allang duidelijk dat Chris Beukema (5) in het eindspel de beslissende klap ging uitdelen: 5-3.
De uitslagen en stand in 3F, inclusief verrassende koploper, vind je hier.

De Stukkenjagers 4 koestert voorsprong niet (29-9-2019, Algemeen)
Het vierde begon goed aan de wedstrijd met Spijkenisse 2. Joost Op 't Hoog (2) kreeg een dame te pakken en Bas Rosheuvel (8) boekte een solide zege. Omdat intussen Daan Baselmans (3) ten onder ging aan een dubbelaanval stond er een mooie 2-1 op het scorebord. Helaas bleef het daarbij. Guus Vermeulen (1) kon niet opboksen tegen een 2000-speler, en Jeroen van de Rijt (5) moest in het eindspel van slechte loper tegen goed paard de vlag strijken. Bastiaan van de Rijt (4) offerde een stuk, maar vond de goede voortzetting niet: 2-4. Doordat Huong Do (6) en Andries Deliën (7) hun mindere eindspelen niet konden houden, kwam er een iets te ruim uitgevallen 2-6 in de boeken.
De uitslagen en stand in 4G kun je hier bekijken.

Topdrukte en nieuwe gezichten bij inloopschaak (29-9-2019, Algemeen)
Maar liefst 26 schakers, onder wie vijf debutanten, gaven acte de présence bij de inloopschaaksessie van vrijdag 27 september. Het regende ongeslagenen: Ad Haans, Wil Wouts, Cees Zoontjens, Frank Vennix, Sebastiaan Dijksman, Jan Douwes (allen 2 uit 2), Ronald Kloeg, Jim Stada, César Becx (allen 1 uit 1) en Rudolf Kat (1 uit 2) verloren deze middag niet. Ook volgende week is het weer inloopschaken geblazen; wie zich op 4 oktober voor 13.30 en/of 14.45 uur meldt in de Ristobar van Cinecitta, kan meteen gratis & vrijblijvend aanschuiven voor een of twee rapidpotten.

De Stukkenjagers op zoek naar matchpunten (27-9-2019, Algemeen)
Zaterdag 28 september beginnen de hoogste vier zaterdagteams met een thuiswedstrijd aan de KNSB-competitie. Al onze teams staan dit seizoen voor de pittige opgave om zich op het huidige niveau te handhaven.

De Stukkenjagers 1 is op papier de nummer 8 van de tien ploegen in klasse 1B, waar een groot aantal ploegen aan elkaar gewaagd lijkt. Des te belangrijker is het dan om tegen roderatinglantaarndrager Spijkenisse meteen twee vitale punten te pakken. De Stukkenjagers 2 zal het - met een ratinggemiddelde van 2000 - heel zwaar krijgen in 2D. Eerste tegenstander is De Combinatie uit Asten, dat aan de bovenste vier borden een stevig ratingoverwicht zal hebben.
De Stukkenjagers 3 is het zwakste team in 3F, maar de kansen op handhaving op dit niveau lijken voor de selectiespelers toch groter dan in het vorige seizoen, dat zij als SJ 4 afsloten met 0 matchpunten. Wie weet zit er tegen CSV uit Capelle aan den IJssel al een surprise in. Hetzelfde geldt voor De Stukkenjagers 4, het voormalige SJ 5: nummer laatst op rating in 4G, maar geen reden tot wanhoop. Eerst maar eens kijken hoe het gaat tegen Spijkenisse 2.
De wedstrijden beginnen om 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem II-straat 29 en zijn vrij toegankelijk voor supporters.

Het blijft gezellig druk bij het inloopschaak (27-9-2019, Algemeen)
Ook op vrijdagmiddag 20 september kwam de opkomst bij Cinecitta weer boven de twintig uit. Van de 23 inloopschakers verdienden zeven ongeslagenen een eervolle vermelding: Raimon Bach, Jan Douwes (beiden 2 uit 2), Hans Groffen, Carlo Butalid (beiden 1,5 uit 2), Hannie Hermans (1 uit 1), Piet Kooijman (1 uit 2) en Jim Stada (0,5 uit 1) bleven zonder nederlaag.
Vanmiddag zijn alle schakers weer van harte welkom om een of twee rapidpartijen te spelen tegen een ongeveer even sterke tegenstander. Wie zich voor 13.30 en/of 14.45 uur meldt in de Ristobar, kan meteen aan de slag.

Verrassende vijfde plek voor Tommy Grooten (26-9-2019, Algemeen)
Gezien Tommy's abonnement op podiumplaatsen zou je denken dat het hier om een onaangename verrassing gaat. Maar niets is minder waar. Tommy (9) nam het afgelopen weekend namelijk deel aan een kwalificatietoernooi voor het NK-B, de categorie tot en met 16 jaar. Dat ging hem goed af. Hij begon in Arnhem met een zege op ratingtopper Arthur de Winter en stond na de eerste dag met 3,5 uit 4 gedeeld bovenaan. De eerste plek deelde hij met twee meisjes: zijn ESV-clubgenote Wendy Huang en Cato de Zoeten. Zondag verloor hij helaas van de latere twee winnaars, maar met een geweldige offerpartij in de laatste ronde tegen Floris Buijnster pakte hij op weerstandspunten de vijfde plek.
Meer details vind je hier.

Nog een schaaktafel!? (19-9-2019, Algemeen)
Zoals bekend worden er binnenkort drie fraaie schaaktafels geplaatst in het Spoorpark, geesteskindjes van Hans van Driel en Wil Wouts. Dankzij hun bijzonder geslaagde fondsenwerving is er nog financiële ruimte voor een vierde exemplaar. Men heeft het oog laten vallen op het Harmoniepark, tussen de Stationsstraat en de Langestraat. Hans oogstte vorige week tijdens een bijeenkomst bij het bewonersplatform Centrum/Binnenstad met zijn toelichting op het plan alvast het nodige enthousiasme. Inmiddels is er contact met de gemeentelijke wijkregisseur, Bianca van Oirschot. Wordt vervolgd.

Ratingprijzen voor Stukkenjagers (19-9-2019, Algemeen)
Onze buren van De Drie Torens organiseerden op zaterdag 14 september alsnog hun open rapidtoernooi, dat eerder wegens een dubbele boeking geen doorgang kon vinden. In de A-groep werd Erik Dignum gedeeld derde met 5 uit 7, goed voor de ratingprijs. Ook Raimon Bach viel in de prijzen, met een ratingprijs in de C-groep, zoals je hier kunt lezen.
De avond daarvoor was bij SG KiNG de aftrap van de nieuwe snelschaakcyclus, in de vorm van het Tilburgs Kampioenschap Snelschaken. De zeven deelnemende SJ'ers hadden geen prijs, zoals blijkt uit de eindstanden.

Zeven toppers trotseren ongeluksdag (19-9-2019, Algemeen)
Vrijdagmiddag 13 september waren er 21 inloopschakers te gast bij Cinecitta. De datum bracht Hannie Hermans, Sebastiaan Dijksman, Jan Douwes (allen 2 uit 2), Huub de Jong, Jan Bergsma, Ton Renes en Marsel van Hoorn (allen 1,5 uit 2) geen malheur, want zij slaagden erin ongeslagen te blijven.
Op vrijdag 20 september zijn ale schakers weer van harte welkom om gratis en vrijblijvend een of twee rapidpartijen te spelen tegen een ongeveer even sterke tegenstander. Wie zich voor 13.30 en/of 14.45 uur meldt in de Ristobar, kan meteen aanschuiven.

Hoopvol debuut in de jeugdclubcompetitie (19-9-2019, Algemeen)
Afgelopen zaterdag ging in het Podium aan de Maas in Rotterdam de nationale jeugdclubcompetitie (JCC) van start. Voor onze club een primeur. Voor het eerst in de historie acteerden twee jeugdploegen onder de vlag van De Stukkenjagers! Henk Jan Beukema volgde het gebeuren op de voet.

Het was de eerste van in totaal vier speeldagen dit najaar. Elke speeldag worden er twee competitieronden gespeeld. Beide teams mogen dit jaar uitkomen in de hoogste afdeling, de zogeheten Meesterklasse A. Onze eerste ploeg kan op papier tot de titelfavorieten worden gerekend, met ervaren cracks die vorig jaar - toen nog namens STB - met hun ploeg kampioen werden. De tweede ploeg bestaat vooral uit jonge spelers die op grond van hun leeftijd eigenlijk nog in een lagere leeftijdscategorie mogen spelen. Ze debuteren op dit hoogste niveau. Het is interessant om te zien in hoeverre ze zich dit seizoen staande zullen houden. In de eerste ronde mochten ze meteen flink aan de bak...

De Stukkenjagers A1 - De Stukkenjagers A2
Het reglement bepaalt namelijk dat onze ploegen de eerste ronde tegen elkaar moeten aantreden. Niet iets waar je als club op zit te wachten. Maar onder het mom van 'dan hebben we die ellende maar vast gehad!' begonnen de teams vol goede moed en strijdlust aan de partij.
De score werd geopend door Jasper Beukema, die aan bord 1 de aanvalsdrift van zijn jongere broer Constantijn effectief counterde: 1-0. Ook Luuk Baselmans kwam aan het tweede bord al snel overwegend te staan tegen Joppe Raats.
Tot zover leek er nog weinig aan de hand voor het eerste team. Maar de kansen keerden... Luuk verslikte zich met een ongelukkige pionzet en gaf Joppe plots ruimte voor tegenkansen. Sam Baselmans kwam op het derde bord lange tijd niet door de vesting van Elias de Reese heen. En Bas Leyssens leek de frivole opzet van Chris Beukema hardhandig te weerleggen met een mataanval. Het ontlokte Jasper halverwege hoofdschuddend de woorden: "Het kon zomaar 3-1 worden... voor team 2!".
Luuk kwam in tijdnood en toen daar ook nog keuzestress bijkwam ging hij door z'n vlag. Een mooi persoonlijk succes voor Joppe: 1-1! Sam had intussen een kwaliteit geofferd. Dat gaf hem voldoende praktische kansen en Elias bezweek onder de druk: 2-1.
Ook bij Bas was de slinkende bedenktijd een bepalende factor geworden. Hij stond op stelling nog wel een pionnetje voor, maar was niet snel genoeg om dat binnen de tijdsdruk te verzilveren, tot opluchting van Chris: 3-1.
Zo ontsnapte de eerste ploeg met een blauw oog. En kon het tweede team tevreden zijn over het getoonde spel en een eervolle nederlaag.

Talententeam JSN A1 - De Stukkenjagers A1
In Talententeam Jeugd Schaak Noord had SJ A1 de tweede ronde wederom een pittige tegenstander. Al relatief vroeg in de wedstrijd kreeg Chris een remiseaanbod. Ondanks het hoge remisegehalte van de stelling vond Chris het te vroeg in de wedstrijd om voor het veilige halfje te kiezen. Helaas ging hij daarna te ver in zijn geforceerde winstpoging: 0-1. Daar stond tegenover dat Sam zijn voordeel uit de opening vakkundig en met vaste hand verzilverde. En dat Luuk vanuit een evenwichtige stelling het eindspel heel secuur speelde en knap tot winst voerde. Zo werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong.
Kopman Jasper had een zware partij. Hij keek al snel tegen een iets mindere stelling aan en moest urenlang vechten om in de partij te blijven. Het eindspel met een pion minder werd op solide wijze binnen de remisemarge gehouden. Met 2,5-1,5 winst opnieuw twee nuttige matchpunten in de strijd om de podiumplaatsen.

De Stukkenjagers A2 - De Waagtoren A1
SJ A2 trof in de tweede ronde in het Alkmaarse Waagtoren een op papier gelijkwaardige tegenstander. Alle witspelers keken in deze wedstrijd al snel tegen een prettige stelling aan. Joppe en Bas kwamen niet meer in gevaar en bogen hun voordeel inderdaad om in winst. Constantijn en Elias konden, ondanks hevig verzet, het tij in hun partij niet keren. Zo stond er uiteindelijk een terechte 2-2 op het scorebord. Een welverdiend eerste matchpunt voor A2.
Een kanttekening: de benauwde nieuwe locatie in Rotterdam was in veel opzichten uitermate ongeschikt voor het herbergen van dit grootschalige evenement. Maar de goede sfeer binnen onze ploegen heeft daar gelukkig niet onder geleden. We kijken alweer uit naar de volgende speeldag op zaterdag 5 oktober!
Meer info over de JCC is te hier te vinden.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]