[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
24-02-2018: Massakamp HMC, Paul Keres en De Stukkenjagers in Den Bosch

Nieuws

De Stukkenjagers 3: op de grens tussen promotie en... degradatie!? (4-2-2018, Algemeen)
Het derde team was voor de derby tegen De Drie Torens koploper in 3H, en staat na de 5-3 nederlaag nog steeds tweede. Maar gek genoeg is de negende plaats net zo dichtbij als een kampioenschap. Sterker nog, als de resterende drie wedstrijden alle verloren gaan, zou degradatie vrijwel zeker een feit zijn.
In de match van zaterdag miste het team enkele sterkhouders. Twee resultaten kwamen vrij snel tot stand. César Becx (1) zag na de opening stevig nadeel opdoemen en nam het halve ei. Ruud Feelders (5) raakte al snel in de problemen en kwam die niet meer te boven: 0,5-1,5. Ook tegenslag bij Erik Dignum; hij leek beter te staan toen hij opeens een stuk inleverde. Topscorer Fré Hoogendoorn (3) deed wat terug voor SJ 3. Hij profiteerde handig toen zijn tegenstander zijn sterke paard maar niet sloeg: 1,5-2,5. Een tegenvaller was dan weer dat Sjoerd van Roon (4) in een ongebalanceerde, maar gunstige stelling het consoliderende Td3 niet vond. Daarna werd het te tactisch: 1,5-3,5. Luuk Baselmans (2) had in de opening een kwaliteit gewonnen en verzilverde die kundig: 2,5-3,5. Met een gewonnen stelling voor Reinier Jaquet (7) in petto leek alles af te hangen van de partij van Winifred Paulis (8). Die had al de hele middag een stelling met tal van tactische mogelijkheden. Het werd enorm spannend toen de zwartspeler een stukoffer pleegde. Het leek alle kanten op te kunnen. Hoe het volgens de engine stond? Geen idee, maar feit is wel dat de DDT'er het met enkele rake klappen knap afmaakte: 2,5-4,5. Voor de mensen die een halfje hadden laten liggen was het daarna wel zo fijn dat Reinier de winst liet liggen: 3-5.

De Stukkenjagers 4: er blijft geen angstgegner meer over (4-2-2018, Algemeen)
Ook na de match tegen Waalwijk is SJ 4 nog steeds de ongeslagen lijstaanvoerder van de NBSB Promotieklasse. Werd er vorige jaren steeds verloren van de Langstraters, nu eindigde de match in een gelijkspel: 4-4.
Het begon al goed. Joost Op ' t Hoog (4) boekte een vlotte zege en Ron de Veen (2) en Lex Karstens (3) slaagden erin het ratingoverwicht van hun tegenstanders te neutraliseren. Christiaan Beukema (6) tilde de stand naar 3-1 door een fraaie zege. Daarna was het tijd voor wat minder nieuws. Kienfong Lie Kwie (5) leek, met T+2L tegen 2T een veelbelovende stelling te hebben, maar boette opeens een stuk in: 3-2. Vervolgens moesten ook Jan Otten (7) en Constantijn Beukema (8) de koning omleggen: 3-4. Op de schouders van Henk Jan Beukema (1) rustte vervolgens de zware last om oud-lid Remco Sprangers (2220) te verslaan om een matchpunt veilig te stellen. Illusoir was dat niet, want HJ had positioneel voordeel in een dubbeltoreneindspel. Net toen dat tot pionwinst ging leiden, ging Remco pardoes door zijn vlag.
Door dit knappe gelijkspel blijft SJ 4 met 10 punten een matchpunt voor op Eindhoven 2, dat het in de laatste ronde treft. Veldhoven en Waalwijk zitten met 8 punten op het vinkentouw, maar nemen het in de volgende ronde tegen elkaar op. SJ 4 reist dan naar Breda om tegen hekkensluiter De Baronie 2 te spelen.

De Stukkenjagers 5: bijna alles in eigen hand (4-2-2018, Algemeen)
Door een 7-1 zege op HMC 5 heeft SJ 5 het gat met koploper De Raadsheer 2 kunnen verkleinen tot één matchpunt. In de volgende ronde, op 10 maart, kan SJ 5 in Zundert in een onderling duel proberen de koppositie over te nemen. De wedstrijd tegen HMC 5 herbergde diverse anti-climaxes. Zo kwamen de Bosschenaren maar met zes spelers, waardoor Bas Rosheuvel (1) en Huong Do (2) verstoken bleven van schaakplezier. Ook een van onze spelers lukte het niet om voor 13.00 uur aanwezig te zijn, hij kwam een uur en drie minuten te laat. Altijd nog beter dan een hele week, maar toch: 2-1. De andere SJ'ers deden plicht voorbeeldig: Paul Castermans (3), Bastiaan van de Rijt (4), Guus Vermeulen (5), Jeroen van de Rijt (7) en Emil Voorhorst (8) wonnen allen.

De Stukkenjagers 6: als eerste onder het juk door (update) (4-2-2018, Algemeen)
Het uitgebreide verslag van de hand van alle spelers vind je op de Stukkenjagers-blogspot.
Zoals bekend vervult SJ 6 dit seizoen de functie van van voorproever: het test steeds de komende tegenstander van topploeg SJ 7 op zijn merites en zwakheden. De SWOT-analyse van RSG viel niet gunstig uit voor het zesde. Andries Deliën (1), Ton Tepe (2), Jan Weijters (3), Guus van Heck (4), Jan Bergsma (5), Jan van den Dries (6) en Paul Vermee (7) legden allen het loodje. Held van de dag werd Hans Groffen (8), die met alweer zijn derde zege de score een draaglijk aanzien (nou ja...) gaf: 1-7.

De Stukkenjagers 7: vijfde zege op rij (update) (4-2-2018, Algemeen)
Het verslag van de Nuenenaren vind je hier.
SJ 7, toch jarenlang de modderschuit van de club, wervelt dit seizoen als een storm door de derde klasse A. Ook de vijfde wedstrijd, tegen Nuenen 2, werd winnend afgesloten. Dat non playing captain Wil Wouts glunderde van oor tot oor met de 4,5-3,5 overwinning moge duidelijk zijn. Hij schreef: "Remise, daar doe ik het niet voor", zegt Ivar van der Heide beslist, als hij dit aanbod krijgt bij een stand van 3,5-3,5. En warempel, met een bewonderenswaardige vasthoudendheid en het vermogen om steeds de beste zetten te doen weet hij zijn tegenstander uiteindelijk op de knieën te krijgen en is de zoveelste overwinning van Stukkenjagers 7 een feit. Thomas Tepe (1), Leo van Gelder (2) en François Moran (7) hadden hun remise al geaccepteerd. Daarentegen had Cees Zoontjens (3), na eerst een stuk achter gestaan te hebben, het volle punt opgehaald. René Davidse (5) had mat in één op het bord kunnen krijgen, maar ook even kortsluiting in zijn hoofd en ging uiteindelijk ten onder, nadat hij eerst nog had geprobeerd zijn tegenstander met een remiseaanbod tot mildheid te verleiden. Het mocht niet baten, net zomin als de poging van Hans van Driel (6) om ondanks twee pionnen achterstand een score te bereiken. Hij trapte in een familieschaak met de loper dat hem een toren kostte. Ad Haans (8) wist met een torenwinst in het vroege spel zijn enorme winning rate in De Stukkenjagers 7 te continueren. Knap hoor.
Dat ons team, weliswaar met minder bordpunten, op een gedeelde eerste plaats met RSG staat in de klasse 3A mag een prestatie van formaat genoemd worden. Dus dat doen we dan ook. Wie weet waar het eindigt, we zullen zien."

Vol huis in Cinecitta bij zaterdagcompetitie (2-2-2018, Algemeen)
Op zaterdag 3 februari spelen voor de derde keer dit seizoen alle zeven teams van De Stukkenjagers thuis. Een voorbeschouwing.

Eersteklasser De Stukkenjagers 1 gaat in 1B dankzij een onverwachte misstap van concurrent HWP Sas van Gent opeens weer gedeeld aan kop. Zaterdag ontvangt het die andere medekoploper, DSC Delft. Spannend! Tweedeklasser De Stukkenjagers 2 ontvangt Dubbelschaak '97: van onderen! Derdeklasser De Stukkenjagers 3 heeft een maand lang mogen genieten van de denkbeeldige Teletekst-pagina met de stand in 3H. Toch beseft de koploper (jaja!) dat de bezoekende stadgenoot De Drie Torens minstens even sterk is.
In de NBSB Promotieklasse is De Stukkenjagers 4 al net zo'n onverwachte lijstaanvoerder. De realiteit is dat het bezoekende Waalwijk 1 op papier een stuk sterker is. Wie weet lukt het nóg een keer de werkelijkheid te buigen. Tweedeklasser De Stukkenjagers 5 heeft zich met twee knappe zeges in het spoor van koploper De Raadsheer 2 gezet. Om daarin te blijven zal HMC 5 - liefst ruim - moeten worden verslagen. Derdeklasser De Stukkenjagers 6 is inmiddels in vorm. Die zal echter niet toereikend zijn om RSG 1 meer dan wat strobreden in de weg te leggen. In dezelfde groep mag De Stukkenjagers 7 tegen Nuenen 2 proberen vooralsnog gelijke tred te houden met voornoemde Roosendalers. Een vijfde zege, het moet niet gekker worden.
Alle wedstrijden beginnen om 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem II-straat 29 en zijn vrij voor het publiek toegankelijk.

Het regent verrassingen in het Stukkenjagers Open (2-2-2018, Algemeen)
In ronde 6 van ons open toernooi, op woensdag 31 januari, slaagden maar liefst acht spelers erin hun hoger gerate tegenstander onderuit te halen.

Koploper Stefan Kuipers wist zich te onttrekken aan het slachtfeest dat de minderbedeelden aanrichtten. Toch leek ook zijn partij tegen Mees van Osch naadloos in het rijtje surprises te gaan passen. Mees liet naar verluidt diverse kansen onbenut, en zo kwam Stefan alsnog op 6 uit 6. Op de borden 2 en 3 was het wel raak. Mart Nabuurs dirigeerde zijn torens en lopers richting de koning van Herman Grooten. Die besefte een zet te laat dat het hoog tijd was om dameruil af te dwingen. Toen hij die kans liet lopen, sloeg Mart onverbiddelijk toe. Ook Mark Clijsen boekte een ratingnonconforme zege. Hij sloeg zich vlotjes door de koningsstelling van Thomas Mollema heen. Mart en Mark zijn nu - samen met Han Westenberg die een ongelukkige paardzet van César Becx koeltjes afstrafte - met 5 uit 6 de naaste achtervolgers van Stefan.
De andere zes onverwachte uitslagen vielen lager op de ranglijst. Dat Kienfong van Lie Kwie en Robin Verhoeven een punt scoorden tegen Rudolf Kat en Sebastiaan Dijksman gaf ook weer niet al te veel uitslag op de schaal van Elo, maar toch. Datzelfde gold voor de zwartzeges van Thomas Tepe, Henry Flikweert en Kees Gelens op respectievelijk Bart van den Berg, Bram van de Vrande en Jasper Kools. Voor de ratingschok van de avond was Jaap Steenkamer verantwoordelijk. Hij wist niemand minder dan Huong Do, toch zo'n slordige 400 puntjes hoger geklasseerd, te verslaan. Alle uitslagen vind je hier.
Overigens was er deze avond nog een negende upset. In een partij voor de Groepencompetitie haalde Jan Weijters knap zijn eerste punt in de B-groep binnen door Paul Castermans uit te tellen. In de D-groep behaalde debutant Roger Bougie zijn eerste winst, tegen Fons van Leersum. Elroy Kerstens was alweer toe aan zijn tweede punt, ten koste van Bert Wels. Alle uitslagen zijn verwerkt in de Stukkenjagers-ranglijst.

Veel winst op de KNSB-ratinglijst (1-2-2018, Algemeen)
1 februari is een van die vier jaarlijkse data waarop de KNSB-ratings van kleur verschieten. Bekijk de nieuwe nationale ratings van de Stukkenjagers. Een specificatie van de verwerkte partijen vind je door hier je naam in te voeren. Doorberekend zijn onder andere alle zaterdagcompetitieronden en de ronden 1 tot en met 4 van het Stukkenjagers Open én de NBSB-avondcompetitie. Als club wonnen we flink wat elo-punten; de grootste winstmakers zijn Jasper Beukema (+90), Luuk Baselmans (+82), Constantijn Beukema (+81), Christiaan Beukema (+79), Rene Davidse (+65), Thomas Tepe (+56), Henk Jan Beukema (+53), Henry Flikweert (+45), Stefan Beukema (+45), Stefan Hess (+43) en Coen Klaassen (+41). De nieuwe FIDE-ratings, die maandelijks ververst worden, zul je binnenkort hier kunnen vinden; je kunt alvast sneaken op de site van de FIDE.

De toernooien zitten er weer op (29-1-2018, Algemeen)
Het spektakel in Wijk aan Zee is voorbij. In de Tata-Toptienkamp verloor Stefan Beukema helaas in de slotronde. Toch boekte hij met 5 uit 9, goed voor een vijfde plaats, wat ratingwinst. Lars Vereggen had in 1B een aardige eindsprint, die hem met 6,5 uit 9 nog op de gedeelde eerste plaats bracht. In 3F deed Rudolf Kat met 4 uit 9 ongeveer wat van hem verwacht mocht worden. In 4B wist Lex Karstens zijn matige start meer dan te repareren: met 5,5 uit 9 werd hij derde en was er ook nog ratingwinst. De details vind je hier. Onder de radar bleven de verrichtingen van César Becx in de Nordwest Cup in Bad Zwischenahn. Met 4 uit 7 kwam hij op zijn 'eigen' TPR uit, de details vind je hier.

Inloopschaak: het was weer druk (26-1-2018, Algemeen)
Op vrijdagmiddag 26 januari mocht het inloopschaak bij Cinecitta zich weer in een prima opkomst verheugen. Maar liefst 22 spelers speelden een of twee rapidpartijen. Zes van hen bleven niet alleen ongeslagen, maar scoorden 100%: Henry Flikweert, Wil Wouts, Cees Zoontjens, Erik Dignum, Bert Wels (allen 2 uit 2) en Roger Bougie (1 uit 1) . De volgende sessie is op vrijdag 2 februari, de meldtijden zijn wederom 13.30 en 14.45 uur.


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]