[Logo]
Over de club
Competities
Hall of Fame
Evenementen
Ratings
Links

Log in

L:

P:

Blijf ingelogd:


Elke vrijdag inloopschaak van 13.30-16.00 uur in Cinecitta
22-10-2018: De Kentering A - De Stukkenjagers C

Nieuws

De Stukkenjagers 2 ziet de jeugd winnen (7-10-2018, Algemeen)
Door de absentie van Anne Haast en Cor van Dongen bleef er van het beoogde ratingoverwicht van het tweede team tegen Krimpen aan den IJssel maar een puntje of 50 over. Opvallend is dat de jeugd het erg goed deed in deze wedstrijd. Zo versloeg Sjoerd van Roon de geroutineerde topspeler van de Krimpenaren. Die bleken echter over meer jeugdig elan te beschikken dan de onzen: 2,5-5,5. Hier vind je de uitslagen en stand. Op 3 november kan SJ 2 zich revancheren, uit tegen ESV in Eindhoven.

De Stukkenjagers 3 mag over geluk niet klagen (6-10-2018, Algemeen)
Ook in de tweede wedstrijd in 3G viel de score van het derde beter uit dan je even voor het einde verwachtte. Het zat SJ 3 sowieso al niet tegen dat Moira-Domtoren zijn sterkste speler had thuisgelaten. De Utrechtse stand-in aan bord 1, Tom Rose, bleek allerminst oerstom en maakte gehakt van César Becx, toen die verzuimde een kwaliteit te offeren. Diens buurman Fré Hoogendoorn had inmiddels de vrede getekend, en later zou captain Ruud Feelders (6) ook daarin berusten. Karel Storm (7) rondde een tactische partij keurig af, en ook John Greunsven (8) sleepte een punt binnen. Daar stond tegenover dat Rudolf Kat (5) het niet kon bolwerken. Martijn Blom (3) stond wat gedrukt, maar organiseerde zijn verdediging rustig. Toen de tegenstander een pion voor te weinig offerde, liet Martijn niet meer los: 4-3. De partij van Roland Daamen (4) zou de doorslag moeten geven. Roland verzuimde op enig moment met Lc4 zijn langerochadestelling te stutten en kreeg wat klapjes te verwerken. Toch kon hij zich nog enigszins staande houden. De gevreesde gelijkmaker verdween abrupt uit zicht, toen de Utrechter blunderde: 5-3. Net als de 4-4 in de eerste ronde een fortuinlijk resultaat. Dat belooft wat voor de match tegen koploper SMB, op 3 november in Nijmegen. De persoonlijke uitslagen en de stand in 3G vind je hier.

De Stukkenjagers 4 weert zich kranig tegen topploeg (6-10-2018, Algemeen)
Het vierde treft het niet met de derdeklassegroep waarin het debuteert; in 3H treft het bijna uitsluitend 2000-plussers. Het had nog geluk dat het bezoekende WLC een 2300-plusser had thuisgelaten, desondanks kwam SJ 4 gemiddeld 200 elo-punten te kort. Dan is een 5,5-2,5 verlies eigenlijk best knap, net als de ongeslagen status van teamleider Ron de Veen (1,5 uit 2) en Tommy Grooten, die weer remiseerde na een spannende partij. En wat te denken van kopman Henk Jan Beukema die knap standhield tegen IM Welling en op het eind misschien zelfs kans had op meer? De stand en uitslagen staan hier. Op 3 november ligt een reisje naar Asten in het verschiet, waar titelkandidaat De Combinatie vast wel zin heeft in kanonnenvoer.

De Stukkenjagers 5 dichtbij verrassende zege (6-10-2018, Algemeen)
Het vijfde werd vorig jaar kampioen en mag daarom nu in de vijfde klasse KNSB debuteren. Dat deed het tegen het op papier wat sterkere DSC uit Dongen, een team met vier hoge ratinghouders. Vooraf was duidelijk dat er kansen lagen aan de lagere borden, en daar liep SJ 5 dan ook vrij vlot uit naar 3,5-0,5. En aan de borden 1 tot en met 4 zag het er lang niet gek uit. Met name Guus Vermeulen stond er goed voor tegen de Dongense topper, maar helaas gaf hij zijn dame weg. Bij 3,5-3,5 leek Bas Rosheuvel, die zich goed had teruggeknokt, nog winstkansen te hebben in het toreneindspel, maar niet volgens de tegenstander en de engine: 4-4, een prima resultaat. De uitslagen en stand vind je hier. Op 3 november op de fiets naar Oisterwijk, de grote favoriet in 5F.

De Stukkenjagers 6 sprokkelt bordpunten (6-10-2018, Algemeen)
Ook het zesde komt dit seizoen uit in de nieuwe zesde klasse KNSB. In groep 6H kreeg het meteen een zware kluif voorgeschoteld. De Rooise Dam- en Schaakvereniging had gemiddeld per bord een ratingoverwicht van bijna 300 punten, en dan is een 6,5-1,5 nederlaag niet verwonderlijk. Voor een flink lichtpunt zorgde debutant Roger Bougie, die door een zege op een bijna-1500-speler meteen zijn broer op de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst passeert. De uitslagen vind je hier. Op 3 november gaat SJ 6 richting Steensel, waar het zich tegen De Kemppion misschien kan herpakken.

De Stukkenjagers 7 debuteert in grootse stijl (6-10-2018, Algemeen)
Het zevende beleefde een eclatant debuut in de zesde klasse van de KNSB. Tegen het op papier ongeveer gelijkwaardige DSC 2 werd het maar liefst 6-2. De trotse teamleider Wil Wouts gaf het goede voorbeeld met een snelle winst, en later bleven de punten binnenstromen, zoals je hier kunt zien. Op 3 november gaat SJ 7 op bezoek bij WLC 3 in Eindhoven, een van de sterkere ploegen in deze groep.

Gehuldigd! (6-10-2018, Algemeen)
Voorafgaand aan de externe wedstrijden van zaterdag 6 oktober werden drie spelers in het zonnetje gezet vanwege het bereiken van een mijlpaal. Mark Haast en Mart Nabuurs speelden die middag hun 100e wedstrijd in zaterdagcompetitie voor onze club en dan krijg je automatisch een exemplaar van Never let me go van Kazuo Ishiguro - mét persoonlijke opdracht - in de maag gesplitst. Voor John Greunsven is dat alweer lang geleden. Hij speelde in de vorige ronde alweer zijn 300e(!) wedstrijd voor De Stukkenjagers, en werd zo na Kienfong Lie Kwie de tweede speler die deze kaap rondde. Voor hem was er de filmversie van Never let me go, net zo mooi als het boek. John is overigens nog steeds de trotse nummer 1 van de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst die binnenkort wordt bijgewerkt met de resultaten van het nieuwe seizoen.

Stefan Beukema gaat in slotronde voor GM-norm (4-10-2018, Algemeen)
We zouden bijna vergeten dat er ook nog twee Stukkenjagers op het allerhoogste niveau zitten te schaken. De Schaakolympiade in Batumi (Georgië) gaat vrijdag alweer zijn laatste ronde beleven. Anne Haast beleeft met de Nederlandse vrouwenploeg geen toptoernooi, maar heeft zich wel teruggeknokt naar een 50%-score: 4,5 uit 9. Voor Stefan Beukema, die uitkomt voor België, staat er in de slotronde nog aardig wat op het spel. Als hij wint van de Braziliaanse grootmeester Krikor Mekhitarian (2543) behaalt hij zijn allereerste GM-norm. Sowieso is zijn prestatie, met nu een TPR van 2575, al indrukwekkend. Meer details en de live-partijen vanaf 09.00 uur vrijdagmorgen vind je op de toernooisite.

Alle Stukkenjagers: verzamelen! (4-10-2018, Algemeen)
Op zaterdag 6 oktober is het weer zover: dan spelen alle zeven teams van De Stukkenjagers thuis in Cinecitta. In totaal zullen 116 spelers zich verspreiden over Ruimte X en de Balkonkamer. Voor de hoogste vier ploegen is het alweer ronde 2. De Stukkenjagers 1 vierde eerder zijn rentree in de Meesterklasse met een knappe net-niet bij En Passant, en krijgt nu de volgende klepper op bezoek: MuConsult Apeldoorn. Een matchpunt zou - gezien het ratingoverschot van de gasten - een prettige sensatie geven. De Stukkenjagers 2 won zijn eerste wedstrijd in 2D ruim, en is ook zaterdag, tegen Krimpen aan den IJssel, favoriet.
Bij De Stukkenjagers 3 kan het, in 3G, nog alle kanten op na de 4-4 tegen Wageningen 2 in de openingsronde. Ook in de match tegen Moira-Domtoren is het papieren krachtsverschil minimaal. Voor De Stukkenjagers 4 kan het - na de 2-6 bij HSC - maar één kant op: omhoog! Geen eenvoudige opgave in de loodzware 3H-poule. En zeker niet als topteam WLC op bezoek komt.
Voor de andere teams begint zaterdag het seizoen pas. Niet meer onder de vertrouwde NBSB-vlag, maar in de sterk uitgebreide landelijke KNSB-competitie. Voor De Stukkenjagers 5 leidt dat in groep 5F niet meteen tot buitenaardse ontmoetingen. DSC komt op bezoek, en de gasten zijn gezien de ratings favoriet om de twee matchpunten te pakken. Dat geldt in 6C niet per se voor het tweede team van de Dongenaren, dat ongeveer even sterk lijkt te zijn als De Stukkenjagers 7. In 3H treft De Stukkenjagers 6 in RDS een (te?) sterke tegenstander.
Je kunt het allemaal live meemaken, vanaf 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem Ii-straat 29.

Een actief clubje (4-10-2018, Algemeen)
Afgelopen week hebben onze leden geparticipeerd in een breed scala aan schaakactiviteiten Zeven Stukkenjagers waren in het wekend actief in het rapidschaak. Toernooitijger Rudolf Kat boekte ogenschijnlijk geen topresultaat in het Voges Verpakkingen Rapidtoernooi, georganiseerd door SC De Uil in Hillegom. Maar schijn bedriegt. Zijn 2,5 uit 7 was toch goed voor een TPR van 2166, mede dankzij een zege op IM Peelen. De eindstand vind je hier.
Zes leden deden mee aan het NK Bedrijvenschaak, bij de Belastingdienst in Apeldoorn. Het viertal van de gemeente Tilburg vier SJ’ers: Bob Jansen, Mark Clijsen, Guus Vermeulen en Marieke Sarton. Samen met Joris Broekmeulen reikte dit team naar een verdienstelijke 16e plaats, Daarbij behaalden Bob (6 uit 7) en Guus (3 uit 4) flinke overscores. Ietsje lager op de ranglijst vinden we het team van PwC, met Bianca de Jong-Muhren en Roland Daamen. Klik op het vergrootglas als je de resultaten hier wilt checken.
Er werd nog veel meer geschaakt door de Stukkenjagers: zo draaiden onze jongeren - onder de vlag van Stichting Topschaak Brabant - zaterdag weer mee in de JeugdClubCompetitie, en gaf een zestal leden op zondag acte de présence in de Belgische Interclubs. Ook de maandag verliep niet schaakloos: ’s avonds liep de Balkonkamer van Cinecitta vol met twaalf leden die van de eerste van vijf lessen van Herman Grooten genoten.
Op de dinsdag en woensdag faciliteerden we twee scholen bij hun schaakactiviteiten. Dinsdag maakten we het Theresialyceum blij door materiaal uit te lenen, op woensdagmiddag waren 23 leerlingen van het Koning Willem II College te gast in Ruimte X, om onder begeleiding van Cees Zoontjens, Wil Wouts en Guus Vermeulen aan het schaakspel te proeven. Een paar uur later was het alweer clubavond…


Pagina: [Eerste] [Nieuwer] [Ouder] | Aantal per pagina: [10] [25] [50]